lördag 1 december 2007

Fiakertur och vackra dekorationer

Morgonen inleddes med en lätt frukost på vandrarhemmet och sedan begav vi oss in till centrum. Parkering i Wien är ett kapitel för sig, men efter en halvtimmes cirkulerade i kvarteren kring Karlsplatz hittade vi en liten ficka som Dado trixade in bilen i. Vi ägnade eftermiddagen åt att strosa runt på Kärtnerstrasse med omnejd och njöt av de vackra ljuskronorna som prydde gatorna. Det blev besök på Swarowski och små trevliga julaffärer.

Vid Stefansdomen satte vi oss i en fiaker som tog oss runt de viktigaste sevärdheterna i centrala Wien. Det kändes mysigt att åka runt i de gamla kvarteren och höra hästhovarnas klapper. Kusken var en gammal österrikisk gubbe som bidrog med underbar guidning och som ropade förolämpningar åt sina kollegor innan han körde om dem mitt inne i stadstrafiken.

Efter rundturen gick vi runt på julmarknader inne i stan. På en liten gata mellan våra julmarknader hittade vi en von Fass butik. Vi hann prova 7 sorters whisky innan vi beslutat oss för vilka vi skulle köpa. Vi passade också på att smita in på en kvarterskrog och äta lite. Kvällen spenderades på slottshotellets restaurang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar