måndag 14 juli 2008

Vilken underbar långhelg!

Redan i torsdags kom Marcus och Mia till Strängnäs, och tillsammans flyttade vi ut till mamma och pappas tomma lägenhet för att ha lite semester. Kvällen bjöd på grillning och tennis.

På fredagens morgon satte vi oss i bilen och begav oss mot Mackmyra destilleri i Valbo utanför Gävle. Där gick vi på rundtur iklädda labbrockar, hårnärt och tossor. Kläder som inte direkt är smickrande, men vi var i alla fall väldigt söta! På Mackmyra passade vi också på att smaka på tre av deras färdiga whiskysorter och råwhisky.

Efter Mackmyra tog vi oss hemåt över Gamla Uppsala där vi stannade och tittade på både kyrkan och gravhögarna. Vi svängde också in i Uppsala och åt en god middag på Texas Longhorn.

Lördagen inleddes med tennis och en lång frukost på altanen. Sen packade vi picnickorgen och åkte mot Gripsholm slott där vi satt i solen och åt lite lunch. En kort promenad och sedan satte vi oss i bilen påväg mot Taxinge och fikapaus. Som om vi inte sysslat med annat än att äta och dricka åkte vi sedan och drack öl i Kungsträdgården efterföljt av en middag på Samborombon.

Efter middagen anslöt vi oss till drygt 170 personer som valt att gå spökturen i Gamla stan. Det var lite synd att vi blev så många, för en stor del av spänningen försvann tyvärr, och förflyttningarna gick så sakta att det tog hela 3 timmar att ta sig runt turen.

Söndagen blev en slapp dag med tur till Tunapark och lite sko-shopping. På kvällen bjöd vi in de nyhemkomna lägenhetsägrana på grillning och skrattade bort den resterande delen av kvällen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar