lördag 13 juni 2009

Kroatien

Vi hade en härlig vecka i Kroatien. Några dagar med varmt och skönt väder, några dagar med moln och duggregn och en dag med hällande regn som förvandlade Dubrovnik till en vattenpark med forsande floder och vattenfall!
Som ett experiment provade vi att flyga med Ryaniar till Zadar och sen köra ner till syddalmatien och Trebinje. Det fungerade utmärkt, den nya motorvägen var superbra och det tog inte ens så lång tid som vi räknat med.

Den här gången hade vi också med oss Markus, som aldirg varit nere på balkan förrut. Vi stannade alltså i Makarska 2 dagar på vägen ner bara för att få visa hur härligt det är innan turisterna har hunnit svämma över på stränderna.

Från Makarska fortsatte vi via paradisstränder till Trebinje där släkten tog emot med öppna armar. Trebinje är egentligen en ganska liten och tråkig stad, men jag stortrivs varje gång vi är där. Det känns som hemma.

Under vistelsen i Trebinnje hann vi med utflykter både till Dubrovnik, Mlin och Yasen. Uppe på Yasen grillade vi vid Djurics sommarhus och passade på att beundra de bosniska bergens vackra landskap.

Tror att Markus blev nöjd med resan, vad han fick se och uppleva. Om inte annat vet jag med säkerhet att vi tre andra var mer än nöjda och att en liten bit av oss redan längtar tillbaka ner...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar