måndag 22 juni 2009

Midsommar

Midsommar blev en ovanligt traditionsenlig händelse i år. Eftersom vi har inte mindre än 3 utländska beskare som inte varit här över midsommar tidigare tyckte vi att det var läge att visa vad midsommar egentligen är.

Således hamnade vi på midsommarängen framför Gripsholms slott i Mariefred för att i regi av hembygdsföreningen fira en traditionsenlig midsommar. Vi satt på en filt och band kransar till håret medan stången majades, restet och folkmusikerna spelade vackra svenska midsommarvisor. Hann till och med bli fotatde av lite turister för att vi såg så midsommarfina ut när vi satt där och pysslade.
Vi betedde oss riktigt svenskt hela bunten (även stockholmarna :-P), men framförallt märktes Bruno som var med och reste stången och Marina som fick med sig Dado och hans mor i ringdanserna.

Vädret var underbart, och hade vi inte fått för oss att avsluta med en promenad längs slottet skulle vi kommit hem glada och torra. Nu fastnade vi emerllertid i en riktigt störtskur och fick isället nöja oss med skrattande och blöta!

Kvällen spenderades med grillnig, sillätning, banan med choklad och jorgubbar hos mamam och pappa. Vi var väl 10 ungdomar eller nåt sånt som invaderade deras lägenhet och altan. Tur för de att de valt att fly till Dalarna istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar