fredag 25 september 2009

Årets bokmässa i korta drag - Dag 1

Igår blev en låååång dag. Uppe med tuppen (nästan i alla fall) och sen en underbar frukost längst upp i Gothias torn. Många timmar och kilometer på mässan, men förvånansvärt inte alls ont i rygg eller fötter. Hunnit träffa massa roliga människor.

Hann med lite lättare shoppig. Har blivit tradition att köpa med en Miranda nalle till min älskade, saknade man från bokmässan. Men i år blev det lite annorlunda. Årets nalle blev till Smurfen, och likaså den underbara visboken "Välkommen till världen" som pappa köpte.

Dagens huvudattraktion var dock utdelningen av DIK:s Årets bibliotek 2009. Som en av tre nominerade fanns Multeum, och därför fanns en hög med kollegor på plats. Tyvärr vann vi inte, men å andra sidan - hur ska man kunna konkurrera med ett bibliotek som förgyller sjuka barns vardag? Vinnare blev nämligen BUS-biblioteket på Drottning Silvias barnsjukhus.

Mingel i Finlands monter, med vin och piroger. Snattade också lite snittar från norska ambassadens monter innan vi gick vidare till Bonniers mingel i Gothia-tornet.


Kvällen spenderades sen på Fiskekrogen och middagen bestod av löjrom till förrätt och skaldjursplateau (vinkokta blåmusslor, räkor, krabbklor och dillkokta havskräftor) till varmrätt. Saknade lite att inte kunna dricka vin, men det känns som en liten uppoffring med tanke på hur mycket jag redan älskar den lilla Smurfen.

Från Fiskekrogen blev det en promenad till Park Aveny där Christer, Charlotta och Ismo festade för fullt. Stupade i säng nån gång strax före 2....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar