söndag 8 juni 2008

Bröllop del 3: Helstekt lamm, kolo och tårta

När vigselakterna var klara var det dags för middag. Som alla måltider jag känner från denna del av världen inleddes den med soppa. Efter detta serverades pita, heltstekt lamm och helstekt gris. Efterrätten var dock det bästa. Ett stort fat med färsk frukt, bland annat jordgubbar.

Nu började också festen dra igång på allvar. Eftersom det inte fanns något dansgolv dansade alla runt i salen där det fanns plats, och det dröjde inte länge innan den första raden med kolo drog genom salen. Kvaliteten på dansstegen var väl minst sagt varierande, något som jag och Sofia gladdes åt när även vi lurades upp. På uppmaning av Sabine lärde vi oss snabbt att det viktigaste var att trampa i takt och se till att allt skumpade ordentligt!

Efter en stunds dansande var det dag för tårta och sen lugnade festen ner sig en aning. Brudparet drog sig tillbaka en stund till rummet för att vila och flera av gästerna följde deras exempel. Vid sjutiden var de flesta på plats igen och nästa laddning gäster kom.

Framåt sen kväll tog vi en promenad så Sofia fick gå hem och lägga sig. Vi andra stannade för att hjälpa till med det sista som skulle ordnas innan lokalen stängdes ner för natten. Vid det laget hade vi varit igång och festat i 15 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar