fredag 6 juni 2008

Ohoooo

Torsdagen spenderades i Dubrovniks gamla stad, med lite lätt shopping och god mat. Självklart gjordes ett besök på favorit caféet Hemmingway och en sen lunch i form av hummer, havskräfta, räkor, musslor, sardiner och någon fisk som påminde om regnbåge.

Sofia föll precis som den resterade kvinnliga delen av familjen Uhlmann för stadens charm och jag kan tänka mig att hon kommer hitta tillbaka någon dag.

Vi hann också med en liten badutflykt till Mlini, enligt min uppfattning den bästa stranden i området. Vattnet var svalt, men inte jättekallt och för oss kalla nordbor kändes det skönt.




Tillbaka i Trebinje fortsatte festandet och Bato lärde oss snabbt ett nytt uttryck: Ohooooooo. Detta är troligtvis ett egenuppfunnet uttryck och innefattar all känsla och kärlek som finns i ordet "välkommen", men också "har ni det bra", "skål" och "vad roligt att ni är här"! Ordet användes sedan flitigt i kommunikationen över språkgränserna och väckte på bröllopet höjda ögonbryn i kontakten mellan borden...

Fredagen tog med dig ännu ett besök i Dubrovnik, och på badstranden i Plat. På kvällen kom också en ny laddning släktingar. Bland annat två trevliga tjejer som visade sig vara sysslingar till Dado och Bojan: Ivana och Sanja. Och det var kärlek vid första ögonkastet. Tjejerna hade alltid önskat sig storebröder, och Dado och Bojan är ju inget annat än stora teddybjörnar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar