torsdag 6 november 2008

Coming to you from bushen

Sitter just nu i buchen utanför Titirangi, utanför Auckland. Bor hos Holmqvists (vänner till Alex far) som har ett härligt hus med en fantastisk utsikt över flera av vikarna utanför Auckland.

När vi kom hit i onsdags blev vi mer än bortskämda. Ingvor hade lagat mackor med avokado, hårdkokta ägg och spirulina. Låter läskigt, ser lite skumt ut, men är riktigt riktigt gott. Sen fick vi dessutom hemlagad pumpasoppa till middag.

Sen vi kom hit har vi hunnit se och uppleva en hel del. Vi har varit inne i Auckland och promenerat längs Queen street och varit uppe i Sky tower. Tornet är 328 meter högt, och bjuder på en hemsk hissresa upp (observera att det är Alex som tycker så). I hissen fanns både stora fönster på sidorna och i golvet. Tur att det åtsminstone fanns ett litet mörkt hörn för Alex att stå och blunda i! Väl uppe bjöds vi på en fantastisk vy över Auckland.

Efter Aucklandsturen gav vi oss vidare ut i skogarna mot Piha och Karekare, två stränder som är fantastiskt vackra. Karekare är framförallt känt som inspelningsplatsen för filmen "Pianot". Trots blåst och enorma vågor vadade vi runt i strandkanten, och i tidvattenvågorna lyckades blöta ner oss ganska bra.

Middag intogs på Lone Star stakehouse. Vi hann med flera Nya Zeelänsdska specialiteter såsom ostron (Alex), Angus beef och Pavlova med Kiwi. Och dessutom passade vi på att dricka Margartias.

Idag ska vi vidare mot Rotoruga. Där är marken så full av underjordiska aktivitet att de döda begravs i sarkofager för att inte koka sönder i jorden.

Tummen upp för Marcus och Dado som kör runt på små vägar i vänster trafik, och än så länge fått oss att känna oss trygga!

1 kommentar:

  1. Ja... Snälla Alex, håll dig borta från ratten!

    PUSS

    SvaraRadera