lördag 8 november 2008

Har luktar det ruttna agg

Avresa fran Auckland i forrgar. Dar ifran akte vi vidare mot Hahei och hotwater beach. Sjalvklart lyckades vi ta den langsta och smalaste vagen som fanns att uppbringa, och vid det varsta stallet sjonk farten till 3 mil pa narmare en timme. Men utsikten gjorde det vart det, och vi hann till och med se ett av de storsta Kauri-traden i varlden.

Val framme vid stranden larde vi oss att det bara gar att bada vid lagvatten, och bestamde oss for att hitta boende i narheten. Vi hittade ett schyst motel, med utsikt over havet utanfor Hahei. Inte helt fel att ata middag och frukost utomhus med vyer som strackte sig miltals.

Efter middagen akte vi tillbaka till Hot water becah och i den nedgaende solen gravde vi oss en egen liten pool i sanden. Det var fullt med folk, alla utrustade med verktyg for att grava och i manga fall ol. Vi lag dar och plaskade runt i var lilla pool med 64 gradigt vatten som bubblade upp fran underjorden, flitigt iaktagna av turister som inte vagade trotsa kylan i luften och bada.

Det var hur kul som helst, tills vi kom hem och insag hur sandiga vi var... Och hur svart det var att fa bort alla snackskal som fastnat pa huden. Hela dagen har vi gatt och kliat loss sand ur harbotten.

I morse akte vi sen vidare mot Rotoruga och de stinkade svavelkallorna. Hisnande vyer over ett boljande landskap. Langs vagen hann vi med lunch i den mysiga staden Tauranga och att handla frukt i kiwihuvudstaden Te Puke.

Kvallen spenderar vi sa i Roturuga pa ett gulligt litet motell. Vi har egen pool i var lilla unit. Nu funderar vi bara pa vart vi ska ata middag.
I en av parkerna har i stan har vi ocksa hunnit uppleva stinkande svavelkallor. Det rykte och pyrde ur stora hal, och dimman lag tjock som over Lutzen.

Livet ar gott aven nar det luktar agg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar