fredag 14 november 2008

Keor och Kiwi

Uppe ur grottan upptackte vi att det fina vadret hallit i sig och att det nu var 28 grader varmt och solsken. Vi skyndade oss att smorja in oss, for vi har lart oss att solen har ar extrem. Beviset fick vi val nar vi glada i hagen ville kopa solkram bara for att upptacka att det inte ens saljs med lagre faktor an 15. Standrard ligger pa 20-40.

Mentalt utmattad var det sen skont att eftermiddagen bjod pa lattare aktiviteter. Vi akte till Otorhanga "Kiwi house" och tittade pa inhemska faglar.

Kiwin ar ett markligt djur. For det forsta forstar jag inte att den kan halla balansen. Den paminner om en djurens mr Bean nar den ar aktiv. Nar den ar trott paminner den mest om en stenbumling. Den ar rund, brun och ror sig inte ens om man lyfter den. Detta markte vi namligen nar skotaren kom for att mata. Hon lyfte helt sonika upp en sovande kiwi och la den med nabben i maten. Den enda reaktion som gick att se var att den borjade ata.

Annars var val faglarna som faglar ar mest. Ganska skygga, sota och hogljudda. Sanar som pa keorna. De var sa valdigt mycket storre an jag nagonsin trott. Och fargen var mycket gronare an de ser ut pa tv. Men de var ocksa mycket lugnare. Kanske sag vi de nar de sov middag eller nat...

Imorgon fortsatter vi pa djurtemat och ska ut och rida!

2 kommentarer:

  1. Jag förväntar mig åtminstone fräknar när ni kommer hem!

    Pussar

    SvaraRadera
  2. Skönt att ha Er hemma igen efter vad som tycks ha varit Er drömresa. Njuter av att kunna se Er oftare och göra saker tillsammans igen. Underbart att det gått så bra med allting. Det värsta tycks ha varit fortkörningsböter och stabbig mat men sådant kan man ju ställa sig över, eller hur?

    Välkomstkärlek från pappa P

    SvaraRadera