onsdag 12 november 2008

"Four by Ford"

I Wellington hann vi med bade det ena och det andra. Vi tog en lang promenad inne i stan, tror vi hann ga igenom storre delen av centrum innan vi satte oss ner for att ata middag. Egentligen hade vi tankt stanna ytterligare en dag, men vi kom fram till att det var roligare att ta sig vidare mot Martinburgh och vingardarna dar. Men forst akte vi pa salsafari.

Det finns annordnade turer dar man aker ut i 4-hjulsdrivna jeepar och ser om nagon av salkollonierna ar inne vid land, men aventyrare som vi ar tyckte vi att det var roligare att gora detta sjalva. Sa vi satte oss i var ford focus och begav oss mot stranden. Vi hade tankt promenera de 4 km langs Red rock coastal walk, men blasten gjorde oss tveksamma.

Pahejad av Dado bestamde Marcus sig for att kora lite langre med bilen. Sa forbi skylten som sa att vanliga bilar inte suklle kora langre och ut i sanden. Det hade kunnat sluta illa, men var "four by ford" klarade det galant och vi stannade ungefar en kilometer in pa stranden. darifran tog vi sen en promenad. Tyvarr ville ingen av salarna visa sig.

Efter strandutflykten korde vi raka sparet mot vingardarna och hann med tva stycken. Martinburgh visade sig fran sin absolut basta sida, och molnen som foljde oss fastnade i de omkringliggande bergen. Det blev en hel del vinprovande och till och med nagra inhandlade flaskor.
Kvallen spenderades sen pa vart B&B-rum med ost och vin!

1 kommentar: