måndag 10 november 2008

Fran svaveldoftande sjoar till Mordor

Konstigt nog vanjer man sig ganska snabbt vid svaveldoften. Visst kanner man den, men den ar inte lika patrangnade. Vi vaknade i var lilla unit och blev serverade frukost pa rummet. Riktigt mysig start pa dagen att sitta dar och ata. Vid utcheckningen passade vi pa att boka in oss pa river rafting under eftermiddagen, och skyndade sen vidare mot maoribyn Whakarewarewa.

Whakarewarewa ar en levande maori by. Dar far man se hur maten lagas i ugnar byggda direkt over heta kallor och hur livet kan te sig nar jorden vilken dag som helst kan oppna sig for en varm kalla. Det var spannande att se hur manniskans framfart forandrat miljon och torkat ut nagra av de heta poolerna. Vi fick ocksa se ett smakprov pa traditionell dans och sang.

Efter bybesoket begav vi oss ut i skogen till river raftingen. Det finns bara ett ord som kan beskriva det: Wow. Det var hur haftigt som helst! Vi akte i var gummibat ner for tva mindre och ett storre vattenfall. Det storre var sex meter hogt! Och forsen gick genom otroligt vacker regnoskog med silver fern och palmer.

Blota men glada langt in i sjalen begav vi oss mot Taupo for att hitta boende. Staden bjod pa gratrist vader, sa morgonen darpa akte vi vidare. det enda vi gjorde var att se ett vattenfall och passa pa att se nar de oppnade dammluckorna i kraftverksdammen. Det var i och for sig haftigt att se hur fort dalen nedanfor fylldes.

Fran Taupo begav vi oss mot Wellington. Vi raknade med en hel dags transport, och mycket riktigt blev det sa. Nar vi kom upp till vulkanplataerna tyckte vi alla att det kandes lite bekant. vi hade hamnat i Mordor.

Eftersom vi garna ville ha lite fotografier parkerade vi bilen och klattrade over dikeskanten ut pa en stor hed. Vi promenerade nagra minuter for att komma undan fran kraftledningarna och nar vi antligen natt fram sag vi hur en polisbil stanande vid var bil. Det avr bara att vanda och se vad han ville. Vi hade tur och allt han ville var att kolla att allt stod ratt till. I forbifarten namnde han ocksa att marken vi var ute pa var militar. Vi tog inga fler foton, utan satte oss i bilen och akte vidare.

Ikvall sover vi i wellington efter att ha tagit en langpromenad runt stan!

1 kommentar:

  1. Otroligt att få följa med Er resa på så här nära håll. Titta på fullmånen på onsdag - vi tittar på samma måne och så kan vi tänka på varandra!

    Pussar från mamma och pappa

    SvaraRadera